15. septembrī savus stipendiātus uz tikšanos aicināja uzņēmums "Puratos Latvia". Tikšanās laikā studentiem bija iespēja uzņēmuma ģenerāldirektora Aigara Baloža vadībā apskatīt ražotni un uzzināt par jaunākajām inovācijām, kā arī kopā ar maiznieka amata meistari Lindu Bekmani pagatavot keksu, izveidojot savu unikālo garšu no "Puratos Latvia" piedāvātās produkcijas.
Stipendiāts Mareks Lazda pēc tikšanās dalījās savās pārdomās: "Pēc šādas ekskursijas manas izjūtas ir fantastiskas. Man bija iespēja iepazīties ar dažādo produkciju, ko veikala plauktos neievērotu. Patīkami pārsteigts biju par dažādām ēdienu inovācijām - olu aizvietotājs, jaunākās paaudzes taukvielas un mīklu uzlabojumi. Pateicos par iespēju būt šajā uzņēmumā, par izbrīvēto laiku stipendiātiem, ka sniedzāt patīkamu priekšstatu par uzņēmējdarbības jomu. Mani ieinteresēja cik dažādas nozares ir iespējams iekļaut kopā, lai radītu produktu: ķīmiķis, pārtikas tehnologs un citas, kuras liekas nebūtu apvienojamas. Jau esmu labi izpratis, ka ķīmija nav tikai reakcijas, tā ir procesu pētīšana un ļoti precīza to analīze." Mīļš paldies Aigaram Balodim un visam uzņēmuma kolektīvam par sirsnīgo uzņemšanu un sadarbības turpināšanu!
Ik gadu uzņēmums atbalsta ķīmijas, bioloģijas un pārtikas tehnoloģijas studentus. Kopš 2006. gada "Puratos Latvia" stipendijas ir kļuvušas par atspēriena punktu 38 studentiem. 2023./2024. studiju gadā "Puratos Latvia" stipendijas saņem Ieva Mārsija Jurēvica (LBTU, "Pārtikas kvalitāte un inovācijas"), Mareks Lazda (RTU, "Ķīmija un ķīmijas tehnoloģijas") un Laura Kukle (LBTU, "Pārtikas produktu tehnoloģija").
Vairāk par "Puratos Latvia" stipendiju: https://ej.uz/6whn